Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Gratis lezen

27 juni 2019

OBD Noordwest lanceerde afgelopen week samen met de andere leden van de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL) een nieuwe app: Pelle op Reis. De app is ontwikkeld voor alle kinderen van 8-11 jaar en stimuleert hen ook te blijven lezen buiten school in hun vrije tijd en op vakantie.

 

In de app is Pelle weggelopen en moet het kind de wereld over reizen om Pelle terug te vinden. Onderweg voert het kind opdrachten uit die horen bij leesteksten van onder andere boswachter Arjan Postma, Pieter Koolwijk, Toon Tellegen en Kinderen voor Kinderen, om zo steeds dichter bij Pelle te komen. Door deze fragmenten worden kinderen geprikkeld om het hele boek te gaan lezen. Ook kunnen zij hiermee ontdekken welke soorten teksten zij misschien wél graag lezen. Na afronding van de app hebben zij 10.000 woorden

gelezen, vergelijkbaar met een boek van honderd pagina’s.

ONL stelt de app gratis beschikbaar aan de VoorleesExpress, een organisatie die kinderen in een achterstandssituatie extra taalondersteuning geeft met taalspelletjes en voorleessessies. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

De app is vanaf heden in de App Store beschikbaar en binnenkort ook via Google Play.

 



Nieuwsarchief