Een leerkracht neemt een hand,
opent een geest en
raakt het hart

Coronavirus

13 maart 2020

Ontwikkelingen omtrent Coronavirus

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

In de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus hebben premier Mark Rutte, Bruno Bruins en het RIVM vanmiddag extra maatregelen aangekondigd. Het kabinet doet daarbij een dringend beroep op de scholen om open te blijven.

 

Verantwoordelijkheid

Uiteraard proberen wij zo goed mogelijk aan deze oproep te voldoen. Het onderwijs heeft een belangrijke functie in onze maatschappij. We bekijken per situatie wat er mogelijk of nodig is. We volgen daarbij nauwkeurig de adviezen van experts, zoals het RIVM en de regionale GGD. En stemmen onze aanpak daarop af.

 

Preventie

De hygiënemaatregelen blijven van kracht, net zoals de oproep om thuis te blijven als er klachten zijn van verkoudheid, hoesten en/of koorts. Dit geldt uiteraard ook voor onze eigen medewerkers. Helaas hebben ook onze collega’s last van griep waardoor het kan voorkomen dat er een groep naar huis toe moet omdat we de leerlingen niet meer kunnen opvangen.

Wij vragen je als ouder je kind thuis te houden bij klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn óf koorts en dit te melden bij de leerkracht.

 

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het virus te voorkomen?

  • Was handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

 

De situatie verandert bijna dagelijks. Bovenstaande kan worden bijgesteld als de situatie binnen onze organisatie (of in Nederland) daarom vraagt. Daarom houden we de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, en houden we u zo goed mogelijk op de hoogte.

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Locatie

Antoniusschool de Pionier

Drs. F. Bijlweg 234a

1784 MC Den Helder

Tel: 0251-655771

Emailantoniusschool@aloysiusstichting.nl