“De Pionier is gewoon een hele leuke school”, vindt Demy. Nadat ze op haar oude basisschool flink gepest werd, bloeide Demy op in het speciaal onderwijs. Ze leerde beter omgaan met haar (licht) autisme en ADD* . “Daardoor kon ik beter accepteren hoe ik ben.”

Demy: “Ik voelde me op de basisschool een buitenbeentje. Dat het thuis niet goed ging, hielp ook niet mee; ik werd een tijd uit huis geplaatst. Door jeugdzorg en op school ben ik goed geholpen. De gesprekken, de aandacht, de extra hulp bij het lezen en de tips voor hoe ik kon omgaan met mijn boosheid … Daardoor kreeg ik veel meer zelfvertrouwen. Achteraf denk ik wel eens: was ik maar meteen naar De Pionier gegaan.”

Na het speciaal onderwijs ging Demy naar het reguliere vmbo. Voor een snuffelstage kwam ze terug naar De Pionier. “Was ik ineens een beetje juf van groep 2 en 3”, lacht ze. Nu studeert Demy in het mbo en wil de zorg in. “Thuis gaat het weer helemaal goed. Ik heb leuke vrienden met wie ik gezellige dingen doe en ik vind mijn werk bij de Trekpleister heel leuk.”