Een leerkracht neemt een hand,
opent een geest en
raakt het hart

Kinderboekenweek wedstrijd

09 oktober 2020

Er staat een teletijdmachine in de woonkamer als je thuiskomt van school. Er is verder niemand thuis en er komt voorlopig ook niemand thuis. Je gaat de teletijdmachine van dichtbij bekijken. Al die knopjes, het ziet er uitdagend uit. Je gaat er in zitten en tikt in hoeveel jaren je terug wilt gaan in de tijd.

Dan begint alles te draaien om je heen. Hoeveel jaar heb je ingetoetst? Wat heb je gedaan? Wat gebeurt er? Je hoofd begint te duizelen. Waar ben je terechtgekomen?

 

NP 1 en NP 2 mochten een tekening maken en NP 3 en NP 4 mochten een verhaal maken.

De juryleden zijn na een moeilijke beslissing gekomen tot de volgende prijswinnaars:

 

PN1 - Lucca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NP 2 - Noortje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NP 3 - Keanu

 

Wouw! Wat mooi! Wacht zie ik d-daar een T-REX? Ik ben fast in het krijt o-of ik ion het jura tijtperk? Ik weet wel dat ik in de tijtperk van de dinosaurus ben. Rrrrrr! He? Wat hoor ik?

Ik draai mij met een ruk om d-de T-rex staat achter mij! Ik vraag hoe lang staat u er al vraag ik aan de T-rex? De T-rex antwoord. al sins ik je ie: De T-rex vraagt: “Wil jij mijn vriend zijn? Ik antwoord! Ja tuurlijk. De T-Rex vraagt heb je honger? Ja heel erg. oke ik haal wel een grote vis. Oké tot straks! En de T-rex loopt weg. Even later zie ik nog een dinosaurus dat is een spinosaurus. De spinosaurus zegt hallo leker hapje, o nee help roep ik help!!!! De T-rex loopt zo hard al hij kan. Ik kom eraan!! 5 minuten later de spinsaurus wil de T-rex het vermoeden tot ik hem afleid en de t-rex staat op en bijt hem in zijn arm en de spinosaurus rent weg. Hoera! De T-rex vraagt gaat het?

Ja en ik geef hem een knuffel. Ik vraag wil je met mij mee naar huis? Hij antwoord ja! Ik druk op het knopje en houd hem goed vast. Daar gaan we. Even later ben ik weer thuis. met e T-rex natuurlijk. En ze leven samen nog lang en gelukeg. Eind van het verhaal.


NP 4 - Luciano

 

ik wil terug naar 1929 omdat ik dan hitler kan tegenhouden voordat hij de tweede wereldoorlog begon zodat er meer vrede is op de wereld en hitler krijgt de doodstraf en dan wil terug naar 2020 en de veranderingen zien wow het lijkt wel 2040 niet dat ik weet wat er dan gebeurt maar alsnog en ik wil naar de dino’s wow wat een lange nek en een t rex en oeps een t rex snelweg he well tijdstip ben ik nu het lijkt wel alsof de aarde er nog niet maar waar is de aarde waar ben ik maar snel terug voordat ik de teletijdmeschine vondt ha gelukkig hij is weg maar waar ben ik heb ik alles verandert door de dingen die ik gdaan heb o nee nee daar is de teltijd mechien weer neee ik ga erin 1980 nu zie ik me vader nee het zal niet waar zijn hij is net als mij wow nooit verwacht he het is moeilijk te geloven waar ok terug naar de tijd voor dat ik de tijdmechine vond he het is weer normaal dit ga ik nooit meer doen o ja ik moet toch nog een keer ik wil mezelf zien als ik een baby ik naar 2009 ik ben noch knapper dan ik dacht nou mij maar terug naar 2020 deze dag was bizar mij maar snel de teletijmechien verstoppen voor dat me ouders het vinden

 

 

 

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Locatie

Antoniusschool de Pionier

Drs. F. Bijlweg 234a

1784 MC Den Helder

Tel: 0251-655771

Emailantoniusschool@aloysiusstichting.nl