Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Studiedag

15 februari 2022

𝗛𝗲𝗲𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸!

Gisteren hadden we eindelijk weer een live studiedag met de Aloysius Stichting teams van Antonius Schagen en Antonius De Pionier in Den Helder.
 


Samen met extern onderwijsadviseur Audrey Machielsen van Aumac Onderwijsadvies bestudeerden we onze onderwijsdata: waar bevinden we ons nu, halverwege het schooljaar, ten opzichte van het doel dat wij onszelf gesteld hebben? Wat was succesvol? Wat heeft meer aandacht nodig?

 

De dag vond plaats op een mooie locatie, Het Ruiterhuys in Castricum. Bewust niet op één van onze gebruikelijke locaties, want het is zo fijn en belangrijk om af en toe even los te komen van het alledaagse. Niet nog héél even dat mailtje beantwoorden, maar juist samen bewust tijd en aandacht creëren voor die inhoudelijke focus. En voor verbinding en plezier!

 

Op zo’n inhoudelijke dag met mijn team is mijn voornaamste taak als leidinggevende om die focus, verbinding en plezier te faciliteren. Om de randvoorwaarden hiervoor te creëren. Dat vraagt voorbereiding, maar levert veel op!
 


Een aantal voorbeelden van dingen die ik bewust in de voorbereiding meenam:

  • Goede, inhoudelijke afstemming met de expert die de kern van het programma verzorgt - ook als het gaat over de vragen die de expert stelt aan het team.
  • Voldoende ruimte inplannen voor inhoudelijke interactie, zodat teamleden écht met elkaar in gesprek kunnen gaan. En ik kan luisteren.
  • Direct de gewenste toon zetten, expliciet delen wat het doel van de dag is en wat de verwachtingen zijn.
  • Duidelijk zichtbaar maken hoezeer we dit sámen dragen en met welke impact, wat betrokkenheid vergroot en resultaten verbetert - op diverse vlakken.
  • Voldoende ruimte inplannen voor ontspanning, plezier en het vieren van successen. En uiteraard taart, een goede lunch en afsluitende borrel.

 


 


Ten slotte deel ik graag dat ik ontzettend trots ben op mijn teams! We werken bewust en met focus, waardoor we stappen blijven zetten en de verlangde resultaten behalen. Impact maken. We liggen hartstikke op koers en dat mag gevierd worden!

 

Hartelijke groet,

Chantal van der Raaij
Directeur Antonius Schagen en de Pionier Den Helder

 Nieuwsarchief