Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Schip van de toekomst

07 juli 2023

TekPark daagt creatieve scheepsbouwers uit: Bouw het schip van de toekomst!

Doe mee aan de spannende ontwerpwedstrijd in aanloop naar Sail Den Helder en de Marinedagen. Maak in het gratis te downloaden programma Lego Studio jouw schip en stuur hem in!
Of vraag met jouw klas een box vol LEGO aan met daarin een 3d geprinte scheepsromp om op door te bouwen. De winnaars verdienen 100 euro aan LEGO tegoed!

Onze meester Sebastiaan Gerber ging enthousiast aan de slag met de leerlingen van de Pionier na deze uitnodiging van Tekpark. De leerlingen kregen een box vol lego en gingen fanatiek aan het werk.

 

5 juli ontving meester Sebastiaan de volgende mail:

 

 

 

 

 

 

Beste docent,

Dank voor jullie deelname aan de Lego competitie. Wij zijn diep onder de indruk van de creativiteit van de leerlingen. Er is geen schip hetzelfde en uit de bijgevoegde verhalen blijkt dat de leerlingen goed over hun ontwerp hebben nagedacht.

 

Tijdens de Marinedagen en Sail hebben we drie stemrondes gehouden. Hier is één schip als beste uitgekomen. Dit was ook de favoriet van hoofdingenieur van de Directie Materiele Instanthouding van de Koninklijke Marine Anton Hoeland. Zijn woorden: ‘Het schip heeft een mooi contour, is goed in balans en heeft met de voertuigen achter een duidelijke functie.’ Met name de details en eenvoud van de twee voertuigen en de achterklep springen in het oog.

Met vriendelijke groet,

 

Michael van Alderwegen

 

Hierbij vult meester Sebastiaan nog aan:

In het bijzonder wil ik Elay noemen die dit ontwerp heeft uitgedacht. WoW 🤩 wat zullen de jongens en meiden trots zijn.

 

Op 7 juli heeft Michael van het Techpark Den Helder de Pionier bezocht. Met de modelbouw Legowedstrijd voor de Marine-dagen hebben de jongens en meiden van groep 7 en 8 de eerste prijs gewonnen voor het meest realistische en creatiefste schip. We hebben voor de school een prijs gewonnen van €100,-

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namens de leerlingen neemt Jax de prijs in ontvangst.

 Nieuwsarchief