Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Naar de Brandweer met groep 3 en groep 4!

28 januari 2019

Groep 3-4 op bezoek bij de brandweerkazerne!

 

Groep 3 is met het nieuwe thema ”Op wielen” gestart vanuit Lijn3.

Daarom zijn we met de hele klas (dus ook groep 4) donderdagochtend (24-01) op bezoek gegaan bij de brandweer!

Wij zijn samen met twee hulpmoeders lopend naar de kazerne gegaan.

Daar aangekomen zijn we heel gastvrij ontvangen door de brandweermannen Ronald en Marcel, die voor deze gelegenheid de meesters waren.

Na de kennismaking heeft meester Ronald een leuke en leerzame presentatie gegeven vanuit het lespakket van www.brandweeropschool.nl  

De kinderen hebben allemaal een mooie pet, kleurplaat en pen gekregen!

Na een pauze, waarbij de kinderen limonade aangeboden kregen en de 10-uurtjes genuttigd waren, was het tijd om op onderzoek uit te gaan.

We hebben (verdeeld over twee groepjes) een rondleiding door bijna het hele gebouw gekregen!

Van alles mochten we bekijken; de slaapvertrekken, de grote wasmachines, grote drogers, speciale kasten, brandslangen en nog veel meer.

 

En toen kwam het moment waar de kinderen echt op gewacht hadden…naar de brandweerwagens!

De meesters hebben alles laten zien wat er in- en op de wagens zit en uitgelegd waar het allemaal voor dient. Vervolgens mocht iedereen even achter het stuur zitten!

Daarna zijn we allemaal ingestapt en zijn we met sirene en al het terrein opgereden. Daar stond een oude uitgebrande Connexxion bus waar de kinderen allemaal even met een blusslang op mochten spuiten!

Nadat iedereen weer ingestapt was zijn we de kazerne weer binnen gereden waarna we weer terugkeerden naar het leslokaal. Daar mochten de kinderen allemaal een echte brandweerjas aan en een helm op. Ook mocht iedereen nog even een echte zuurstoffles op zijn/haar rug proberen te dragen.

Na nog een beker limonade stond ons een grote verrassing te wachten; we werden met twee brandweerwagens weer terug naar school gebracht! En natuurlijk ging ook nog heel even de sirene aan!

Op school aangekomen bleek dat de meesters nog meer cadeautjes hadden meegegeven, er was voor iedereen nog een leuke brandweerwagen-sleutelhanger, bouw- en kleurplaat en een sticker.

De kinderen (en ook de hulpmoeders en juffen) hebben genoten van deze leuke en leerzame ochtend!

 

Bedankt brandweermannen Ronald en Marcel, het was geweldig!

 

Juf Jacomien en juf Debby.

 

 Nieuwsarchief