Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

ATJ OWLS op bezoek

23 januari 2018

ATJ Owls op bezoek bij groep 7/8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek van ATJ OWLS aan groep 7/8 van juf Doreen

 

Op vrijdag 19 januari nam Brigitte Furnemont uit Slootdorp samen met een collega twee uilen mee naar school. Zij kwamen educatie geven over deze Europese Oehoes.

De twee uilen waren Ahjoka van 10 jaar oud en Jos van 5 jaar oud. Brigitte gaf enorm veel informatie over de uilen. De leerlingen konden vragen stellen waarop zij uitgebreid antwoord kregen.

Ook hadden ze lesmateriaal mee, zodat de leerlingen kennis maakten met meerdere soorten uilen, de diverse ogen die uilen hebben en wat voor type uilen het dan zijn. Niet alle uilen zijn nachtdieren.

 

Er werd uitgelegd hoe je op een juiste wijze met uilen kunt omgaan, wat ze nodig hebben om een gezond leven te leiden en ook duidelijk te maken dat uilen geen huisdieren zijn en een variabel voedingspatroon nodig hebben.

Het hoogtepunt was natuurlijk dat ze de uilen mochten aaien en later ook op de arm mochten vasthouden. Soms was het wel even spannend als een uil zijn evenwicht zocht en daardoor zijn vleugels uitsloeg of even terugvloog naar zijn vertrouwde stok waar hij op zat.

 

Na afloop kregen we nog een zakje met uilenballen die we konden uitpluizen. Dit hebben we op maandag 22 januari gedaan, waarbij iedereen wel diverse botjes vond van bijvoorbeeld woelmuizen die uilen in de natuur eten. Door de bijgeleverde informatie konden de leerlingen ook kijken welke soorten botjes ze hadden gevonden, oa. pootjes, schouderblad, onderkaak, etc. Het was een mooie verwerking van het bezoek van de vrijdag.

 

We willen ATJ OWLS uit Slootdorp enorm bedanken voor het bezoek en de leerzame middag.

Calvin met de uil

 

 

 

 

 

 

Het uitpluizen van de uilenballen

 

 

 

 

 

 

 



Nieuwsarchief